Zakończenie „Warsztatów głośnego czytania”

Warsztaty rozpoczęliśmy na początku października. Uczestników podzieliliśmy na dwie grupy wiekowe – dzieci i dorosłych.

Zajęcia poprowadził Jerzy Łazewski – aktor i reżyser, absolwent Wydziału Aktorskiego Akademii Teatralnej w Warszawie. Warsztaty składały się z dwóch części: dykcja i emisja głosu oraz interpretacja tekstu.

Na zakończenie zajęć, uczestnicy wraz z prowadzącym zorganizowali mały pokaz swoich umiejętności oraz otrzymali od nas dyplomy potwierdzające udział w warsztatach. Ogromnie cieszy nas to, że, ich zdaniem, warsztaty pomogły im zyskać pewność siebie, oswoić z wystąpieniami publicznymi oraz udoskonalić umiejętności operowania głosem i słowem. Pomyślne zakończenie inicjatywy i zadowolenie uczestników cieszy tym bardziej, że był to pierwszy projekt, na który otrzymaliśmy dofinansowanie. Poniżej znajdują się zdjęcia prowadzącego i małej części naszej grupy.

Każdy, kto ukończył warsztaty, może sprawdzić swoje umiejętności w praktyce – podczas Dni głośnego czytania, które organizujemy w różnych miejscach na Ursynowie.

Nie pozostaje nam nic innego, jak starać się o dofinansowanie kolejnych edycji warsztatów – wniosek jest już złożony, czekamy na wyniki!