Pracownicy PWN dla Domu Socjalnego dla Mężczyzn

Fundacja PWN, dzięki wsparciu pracowników Grupy PWN, przekazała na święta wsparcie książkowe dla mieszkańców Domu Socjalnego dla Mężczyzn we Wrocławiu. Dom prowadzony jest przez Stowarzyszenie Pomocy "Ludzie Ludziom".

Do Domu Socjalnego rocznie trafia blisko 120 osób. Jet to placówka, która specjalizuje się w pomocy osobom bezdomnym opuszczającym jednostki penitencjarne. Przez 15 lat w Domu Socjalnym pomoc uzyskało 1 465 mężczyzn. Jednak wsparcie to nie tylko „wikt i opierunek”, ale też poczucie, że inni chcą nam pomóc.

I choć Fundacja przekazała w tym roku już dużo książek na cele edukacyjne i społeczne. Tym razem chcieliśmy włączyć pracowników Grupy PWN w nasze działania. Dlatego w tym przypadku, ze względu na przedświąteczny czas - postanowiliśmy zorganizować ZBIÓRKĘ KSIĄŻEK wśród pracowników.

Do mieszkańców domu trafiły książki historyczne, polityczne, beletrystyczne, poradniki oraz literatura piękna. Książki zostały rozdysponowane po pokojach oraz zasiliły bibliotekę Domu.

Dziękujemy pracownikom PWN za wsparcie.